beli hleb

Naša verzija hleba „Sava“.
Najklasičnija receptura belog hleba, obogaćena prirodnim kiselim testom.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kvasac, kuhinjska so, pšenični gluten

Hleb po francuskoj recepturi, pečen u kalupu.
Pravi se uz dodatak pred-fermentisanog testa „poolish“ što mu daje karakteristično meku strukturu.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kvasac, kuhinjska so

Hleb pečen na patosu sa rustikalnom korom, sa dodatkom prirodnog pšeničnog kiselog testa i kuvanog brašna.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kvasac, kuhinjska so

Beli hleb  rađen po tradicionalnom (turskom) postupku.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kvasac, kuhinjska so, pšenični gluten

Beli baget hleb, pečen na patosu.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kvasac, kuhinjska so, pšenični gluten

Pravimo ga u 2 veličine: klasičan „mali“ somun 130g i somun-pogača 400g.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, poboljšivač za proizvodnju ciabatta i sličnih pekarskih proizvoda, kvasac, kuhinjska so

HLEB RAĐEN KROZ PROCES HLADNE (SPORE) FERMENTACIJE

Grupa hlebova 100% bez ili sa minimalnim dodatkom pekarskog kvasca.
Da bi formirali svoju strukturu i postigli volumen, ovi hlebovi odležavaju u posebnim komorama sa kontrolisanom temperaturom i procentom vlage i do 18 sati.

Hleb sa o% pekarskog kvasca, na bazi kiselog testa ,od integralnog pšeničnog brašna sa semenkama lana, kima i suncokreta.

Pečemo ga u 2 varijante: „na patosu“ – klasičan oblik vekne sa tvrđom koricom, i „u kalupu“ – pravilnijeg oblika sa mekšom koricom

Sastav: Integralno pšenično brašno, voda, pšenično brašno T-500, suncokret, lan, kuhinjska so, šećer, pšenični gluten, ekstrat slada za proizvodnju hleba i pšeničnih proizvoda, kim

Hleb sa o% pekarskog kvasca, na bazi kiselog testa ,od pšeničnog brašna T-500.

Pečemo ga u 2 varijante: „na patosu“ – klasičan oblik vekne sa tvrđom koricom, i „u kalupu“ – pravilnijeg oblika sa mekšom koricom

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kuhinjska so, šećer, pšenični gluten, ekstrakt slada za proizvodnju hleba i pšeničnih proizvoda

Hleb od pšeničnog brašna T-500, na bazi pšeničnog kiselog testa, karakterističnog okruglog oblika, rustikalne kore i šupljikave strukture.
<1% dodatog kvasca.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kvasac, kuhinjska so, pšenični gluten

Hleb od 100% integralnog pšeničnog brašna na bazi pšeničnog kiselog testa, pečen u kalupu.
<1% dodatog kvasca.

Sastav: Integralno pšenično brašno, voda, pšenično brašno T-500, kuhinjska so, kvasac

Hleb od 100% integralnog pšeničnog brašna na bazi pšeničnog kiselog testa, sa dodatkom suvih šljiva i dekstroze, pečen u kalupu.
<1% dodatog kvasca.

Sastav: Integralno pšenično brašno, voda, suve šljive, pšenično brašno T-500, dekstroza, kuhinjska so, kvasac

hleb od 80% ražanog brašna,  na bazi pšeničnog kiselog testa.
<1% dodatog kvasca.

Sastav: Ražano brašno T-1250, voda, pšenično brašno T-500, ražana prekrupa, mekinje, kuhinjska so, kvasac, pšenični gluten,, ražani svetli slad

MEŠANI HLEBOVI NA BAZI KUVANIH BRAŠNA I ŽITARICA

„Kuvanje“ brašna je poseban proces kontrolisanog režima potpomognut dodatkom sladnih žitarica čiji enzimi na prirodan način razlažu skrob na prostije šećere što ovim hlebovima daje jedinstvenu aromu i bogat ukus.

Mešani hleb na bazi kuvanog ražanog brašna T-1250 i kuvanih žitarica, sa dodatkom pšeničnog kiselog testa, pečen u kalupu.
Posut susamom, suncokretom i lanom.

Sastav: pšenično brašno T-500, voda, ražana prekrupa, ražano brašno T-1250, lan, susam, suncokret, kvasac, mekinje, kuhinjska so, pšenični gluten, ječmeni slad, ražani svetli slad, pšenični tamni slad, pržena zrna ječma

Mešani hleb na bazi kuvanog ražanog brašna T-1250 i kuvanih žitarica, sa dodatkom ražanog kiselog testa, pečen na patosu.
Posut susamom, suncokretom i lanom.

Sastav: Integralno pšenično brašno, pšenično brašno T-500, voda, ražano brašno T-1250, ražana prekrupa, seme lana, seme susama, seme suncokreta, kvasac, mekinje, kuhinjska so, pšenični gluten, ječmeni slad, ražani svetli slad, pšenični tamni slad, pržena zrna ječma

Mešani hleb sa heljdinim, ražanim i pšeničnim brašnom, posut ražanom prekrupom.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, ražano brašno T-1250, heljdino brašno, heljdin koncentrat, kvasac, pšenični gluten, kuhinjska so, pšenični tamni slad

mešani hleb sa na bazi kuvanog kukuruznog brašna i kukuruzne prekrupe

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, mešavina za proizvodnju kukuruznih mešanih pekarskih proizvoda, kukuruzno žuto brašno, kvasac, kukuruzni griz, kuhinjska so, pšenični tamni slad

Skandinavska varijanta ražanog hleba, od 75% ražanog brašna, sa dodatkom ražanog slada i semenki suncokreta, lomljenog zrna soje i lana.

Sastav: Ražano brašno T-1250, Voda, semenke suncokreta, Integralno pšenično brašno, Pšenično brašno T-500, Sojino brašno, Ražana prekrupa, semenke lana, ražana slad, ekstrakt slada za proizvodnju hleba i pšeničnih proizvoda, kvasac, kuh so, pšenični gluten

VELIKI HLEBOVI NA MERU

Hleb rađen u velikim testenim komadima daje poseban doživljaj prilikom konzumacije jer ima optimalan odnos korice i sredine i zbog velike zapremine mnogo duže čuva svežinu.

HLEB OD PŠENIČNOG BRAŠNA T-500, NA BAZI PŠENIČNOG KISELOG TESTA.

Sastav: Pšenično brašno T-500, voda, kvasac, kuhinjska so, pšenični gluten

mešani hleb od ražanog integralnog brašna i pšeničnog brašna T-500

Sastav: pšenično brašno T-500, voda, integralno ražano brašno, kvasac, kuhinjska so, pšenični gluten, poboljšivač za proizvodnju pekarskih proizvoda koji sadrže raženo brašno

Mešani hleb od pšeničnog brašna T-500 sa dodatkom ražanog i sladnog brašna, rađen po italijanskoj recepturi, karakterističnog rustikalnog izgleda.

Sastav: Pšenično brašno T-500, mešavina za zanatski tip hleba, rustični hleb i pecivo, voda, kvasac, kuhinjska so, poboljšivač za pekarske proizvode, ražana prekrupa

hleb od  austrijskog ražanog brašna t-1250 (80%) , po nemačkoj recepturi, prodaje se na 1/4.
1% kvasca

Sastav: Ražano brašno T-1250, voda, pšenično brašno T-500, mešavina sladova za pekarske proizvode,  kuhinjska so, kvasac

NAZAD